Social Media

Omdat wij een jonge en moderne scoutinggroep zijn, maken wij veel gebruik van Social Media. Onder andere is onze groep te volgen op Facebook en Twitter, maar er wordt ook veel gebruik gemaakt van mail en Whatsapp. Het is daarom belangrijk dat de leden (10+) en de ouders goed hun mail en/of Whatsapp lezen!

Gebruik van mobiele telefoons tijdens de opkomst

Het gebruik van een mobiele telefoons is tijdens de opkomst niet toegestaan bij de Bevers, Welpen en Scouts. Explorers en Roverscouts spreken met elkaar af wanneer het wel of niet toegestaan is om een mobiele telefoon te gebruiken. Soms wordt er een opkomst georganiseerd waarbij het wel belangrijk is dat de leden hun mobiele telefoon bij hebben. Dit wordt van tevoren gecommuniceerd door de leiding.

Het meenemen van een mobiele telefoon is ALTIJD op eigen risico!

App

Omdat Scouting Burgemeester Welschen lid is van Scouting Nederland kunnen wij gebruik maken van de ScoutingApp!

Deze app bevat alle onderdelen van Scouting Nederland waardoor niet alleen de SBW-app te zien is, maar ook die van nationale kampen, feesten en organisaties. Natuurlijk is deze geschikt voor zowel de leden, als ouders. Hieronder vindt u de gebruiksaanwijzing waarmee u de SBW-app kunt vinden:

Downloaden van de ScoutingApp

Android: Download via Google Play
iOS: Download via de App Store

Zoeken naar de SBW-app

Om de SWB-app te vinden moet u in het onderste (oranje) menu op "Zoeken (Search)" tikken. In het invulvak typt u "Eindhoven". In deze lijst staat "Sc.Burg.Welschen Meerhoven", tik hierop en de SBW-app komt tevoorschijn. Als het goed is wordt de app automatisch toegevoegd aan de lijst met favorieten. Indien dit niet zo is, vindt u rechtsboven een gele ster. Als deze ster niet gevuld is, dan staat de app nog niet in de favorieten. Tik op de ster en tik op "Ja (Yes)" om de app toe te voegen aan uw favorieten.

Zodra u de volgende keer de ScoutingApp opent, komt de laatst-geopende app tevoorschijn. Indien dit niet de SBW-app is tikt u in het onderste (oranje) menu op "Favorieten (Favorites)", dan opent de lijst met uw favoriete Scouting Nederland onderdelen. Hierin staat ook Scouting Burgemeester Welschen Meerhoven bij.

Instellen van berichtgeving

Het grote voordeel van de app is dat er "notificaties" naar de telefoons gestuurd kunnen worden. Hiermee kan de speltakleiding u snel op de hoogte brengen van een gebeurtenis of een reminder sturen. Om in te stellen dat u de juiste notificaties kunt ontvangen opent u eerste de SBW-app (zie hierboven) en tik dan op het gele envelopje, rechtsboven naast de gele ster. Hier kiest u voor welke speltakken (en groepsonderdelen)* u notificaties wil ontvangen. Wij raden u aan om "Algemeen" altijd aan te laten, zodat u altijd de algemene notificaties kunt ontvangen.

*Omdat de SBW-app voor iedereen beschikbaar is, kan ook iedereen meekijken. Dit betekent dat iedereen de notificaties kan ontvangen, ook mensen voor wie die niet bedoeld zijn. Daarom wordt er nooit persoonlijke informatie via de app gecommuniceerd, hiervoor hebben we andere kanalen.