Gedragscode

Als scouting vereniging staan we volledig achter de gedragscode van Scouting Nederland. Daarnaast wordt er een VOG aangevraagd voor elke vrijwilliger en vindt instemming in de vereniging pas plaats na ontvangst van een goedgekeurde VOG. Alle VOG's worden op het secretariaat gearchiveerd. Nieuwe vrijwilligers hebben altijd eerst een orri├źnterend gesprek met onze groepsbegeleider.

Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties.

Daarnaast hebben we binnen de groep twee vertrouwenspersonen waar je altijd bij terecht kunt. Alle gesprekken, zowel via mail als telefonisch, worden vertrouwelijk behandeld.