Speltakken

Binnen onze groep zijn onze jeugdleden actief in groepen die gebaseerd zijn op leeftijds. Binnen scouting noemen we deze speltakken. Elke speltak heeft een programma wat speciaal is uitgewerkt voor de leeftijdsgroepen. Hoe zit dit precies als u uw kind wilt aanmelden? Hieronder staat beschreven hoe we uw kind op basis van zijn of haar leeftijd indelen in een van onze speltakken:

Bevers

Uw kind is een bever als hij of zij 5-7 jaar oud is. Onze bevers draaien elke zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welpen

Kinderen van 7-11 jaar draaien bij ons bij de welpen.Deze populaire leeftijdsgroep heeft bij ons drie speltakken:

  • Welpen Bandarlog, draaitijd op vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Welpen Haveli, deze nieuwe speltak draait op zaterdag ochtend van 10:00 tot 12:30 uur, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Welpen Soinie, deze draaien op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:30 uur, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouts

 Ben je 11-15 jaar oud, dan draai je bij de scouts. We hebben twee speltakken scouts:

  • Scouts Impeesa, elke vrijdag actief van 19:00 tot 21:30 uur, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Scouts Waingoenga, draaien op zaterdagen van 13:30 tot 16:30 uur, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Explorers

Na de scouts hebben we de explorers, als 15-18 jarige ben je van harte welkom, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stam

Vanaf je 18e ben je welkom bij onze stam. Tot je 23e maak je zelf wekelijks je eigen programma, meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overvliegen

Als een jeugdlid te oud wordt voor een speltak, dan vliegt deze over. Eens per jaar, tijdens de tweede opkomst na de zomervakantie, gaan de leden die te oud worden voor hun speltak over naar de volgende. Als referentie wordt de leeftijd aangehouden van het lid aan het einde van het kalenderjaar. Kinderen die voor de jaarwisseling de leeftijd bereiken vliegen in dat jaar over en kinderen die na de jaarwisseling deze leeftijd bereiken vliegen het jaar erop over. Eventuele uitzonderingen kunnen met het stafteam van de eigen speltak besproken worden.